Welke gegevens mag uw werkgever en bedrijfsarts verwerken en welke niet
In elk bedrijfkomt het wel eens voor dat een werknemer ziek wordt. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid, maar vaak ook bij een korte afwezigheid wegens bijvoorbeeld de griep, worden er dan medische gegevens van de werknemer geregistreerd. Gegevens over de gezondheid van werknemers zijn echter bijzondere persoonsgegevens en kunnen, als deze niet goed worden verwerkt, behoorlijke consequenties hebben voor zowel de betreffende werknemer (schending van zijn privacy) als de werkgever (aan wie een forse boete kan worden opgelegd).
Welke gegevens mag uw werkgever verwerken, en welke niet? En welke gegevens mag de bedrijfsarts en/of re-integratiebureau wel verwerken, en welke gegevens niet?
En wat zijn uw rechten als (zieke) werknemer wanneer uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst of beëindigingovereenkomst aanbiedt? En is het eventueel mogelijk om, wanneer u akkoord bent gegaan met een vaststellingsovereenkomst of beëindigingovereenkomst, het ontslag later ongedaan te maken en doorbetaling van het loon te vorderen van uw werkgever?
U kunt het antwoord op deze vragen hier lezen: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#2
Deze blog is geschreven door: SPEE advocaten
Lees nu ook: MBO-ers roken meer, HBO-ers drinker vaker alcohol