Top 3 banen om naar om te scholen
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging op werkgebied en wil je jezelf omscholen naar een sector met veel kansen? Er zijn veel sectoren waarin je kan kiezen voor omscholing. Zo kun je kiezen voor omscholing richting de zorg, bouw en elektrotechniek. Het personeelstekort in de zorg, het woningtekort in de bouw en de groeiende behoefte aan duurzame energieoplossingen in de elektrotechniek creëren volop mogelijkheden voor zij-instromers en omscholers. We vertellen je meer over de top 3 banen om naar om te scholen.
1. Omscholen naar de zorg
Het personeelstekort in de zorg is inmiddels geen nieuws meer en nog steeds niet opgelost. Daarom zijn er veel mogelijkheden voor zij-instromers. Zo heb je omscholingen naar functies zoals verpleegkundige of verzorgende. Wil je graag beginnen/werken in de zorgsector? Dan is de omscholing naar verzorgende een goede keuze om mee te beginnen.
2. Omscholen naar de bouw
Het woningtekort is al jarenlang een probleem, waardoor er steeds meer bouwplannen zijn. Voor het uitvoeren van deze plannen zijn er steeds meer mensen nodig. In de bouw zijn er verschillende omschoolvacatures beschikbaar voor functies zoals timmerman, metselaar en loodgieter. Deze beroepen zijn een must voor het bouwen van nieuwe woningen. Veel van deze functies bieden de mogelijkheid om door te groeien naar specialistische rollen, afhankelijk van je ervaring en interesse.
3. Omscholen naar de elektrotechniek
In de elektrotechniek sector blijft de vraag naar personeel groeien. De afgelopen jaren is het alleen maar meer geworden vanwege de energietransitie. Er zijn verschillende omscholingstrajecten te volgen, zoals opleidingen tot elektromonteur.
Veilig werken in een risicovolle werkomgeving
Ga je werken in een risicovolle omgeving, zoals de bouw of elektrotechniek? Dan is het belangrijk om een VCA cursus te volgen. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en helpt je om te allen tijde je werk veilig en gezond uit te voeren. De cursus biedt belangrijke kennis over het omgaan met risico’s, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en naleving van veiligheids- en milieuwetgeving. Het is niet verplicht om een VCA-certificaat te hebben, maar het wordt tegenwoordig wel steeds vaker geëist door de werkgever.
Ontdek jouw omscholingskansen
Of je nu een carrièreswitch overweegt of je vaardigheden wilt uitbreiden, omscholing biedt de kans. Door te kiezen voor een van bovenstaande sectoren en je goed voor te bereiden met cursussen, zet je een goede stap richting een succesvolle carrière.